מוזיאון וֶנְדֶה | לוס אנג׳לס, ארה״ב | 13 באוקטובר 2024 ועד ה19 באוקטובר 2025
במסגרת התערוכה הקבוצתית Counter/Surveillance: Control, Privacy, Agency
אוצרים: מאריקה דרוסט ויוס סגל
בתמיכת PST ART initiative by Getty
מיצב תלוי המקום מכסה את חלונות מוזיאון וֶנְדֶה בציורים מקודדים שנוצרו בתהליך ממוכן. על אף המראה המופשט, מקור הציורים בתצלומים שנבחרו בקפידה כדי לשקף את זהותה של האמנית ואת תפיסת עולמה. באמצעות מכונת ציור שבנתה במיוחד, עובר הפורטפוליו האינטימי מגוון מניפולציות והצפנות — עד לנקודה שבה כמעט לא ניתן לזהות את המקור.
המונח "היפר-ריאליטי" שטבע ז'אן בודריאר, מטשטש את הגבול בין מציאות לייצוג. בעולם הדיגיטלי של ימינו, צרכים אנושיים בסיסים של ייצוג עצמי, תקשורת ושייכות מתמלאים לא פעם דרך ממד היפר-ריאלי.
עשרות דימויים נבחרו מתוך מאות אלפים שהאמנית צילמה. בין הצילומים נצפות סצנות יומיומיות, דיוקנאות אישיים ואירועי השעה. תהליך הצמצום לתמונה אחת מתוך כל אלף הוא בחירה סובייקטיבית במהותה, המשקפת את נקודת המבט האישית של האמנית. לאחר שנבחר תצלום מסוים, הוא עובר עיבוד דיגיטלי: מהקובץ המקורי מופקות נקודות צבע, תוך צמצום הפלטה לחמישה צבעים בסיסיים בהשראת מסורת הויטראז׳. הנקודות הדיגיטליות מתורגמות להוראות רישום עבור מכונת ציור גדולה שבנתה האמנית. המכונה מניעה מכחול ומזרימה דיו — תהליך לא מושלם הנותן מקום של כבוד להפרעות המכאניות, סיבי המכחול הנראים לעין וטיפות דיו תועות. דווקא ה"שגיאות" בתהליך מעניקות לציורים ממד אנושי. כך נוצר דימוי אבסטרקטי המבוסס על נתונים — מכני ואנושי בעת ובעונה אחת, פיגורטיבי אך מרוחק מהמקור — היפר-ריאליטי.
היצירה הופכת נתונים דיגיטליים לציורים פיזיים, ובכך ממשיכה את עבודותיה הקודמות של סגל, ׳זו אינה מכונת כתיבה׳ ו׳הילוך מקרי 2.0׳.
מיצב
טכניקה: דיו אקרילי על PVC, ציור באמצעות מכונת ציור
גודל: 61 חלונות בגדלים משתנים
העבודה היפר-ראליטי הוזמנה עבור מוזיאון וֶנְדֶה, לוס אנג'לס כחלק מסידרת התערוכות PST ART במימון גטי.
תודה מיוחדת לגלריה שושנה ווין, לוס אנג׳לס.
הציורים הוצבו על חלונות מוזיאון וֶנְדֶה, ולכל אחד מהם כותרת ייחודית המרמזת על מקורו של הדימוי המקודד. כותרות אלה מופיעות במפה המצורפת.